Sari la conținut

Mii de moldoveni au chemat ambulanța, în ultima săptămână. Care sunt cele mai frecvente solicitări

  • de

În perioada 17-23 iunie curent, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 14109 persoane, inclusiv la 2066 copii. Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), după acordarea asistenței medicale prespitalicești 6099 pacienți, dintre care 1188 copii au fost transportați la spital.

CNAMUP a înregistrat și 133 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu: printre care 90 persoane cu mușcături de animale/ înțepături de insecte, 38 cu combustii și 3 cu insolații.

De asemenea, în aceste zile, echipele de asistență medicală urgentă au fost solicitate în cazul a 89 accidente rutiere, în urma cărora au suferit 116 persoane. Ulterior, 87 pacienți, inclusiv 22 minori au fost transportați la Unitățile de Primiri Urgente spitalicești. Au parvenit și 53 apeluri telefonice pe motivul urgențelor toxice, inclusiv 21 intoxicații cu medicamente, 15 cu alcool, 3 cu ciuperci și 2 cu droguri.

Sursa citată a mai adăugat că 15 pacienți au manifestat reacții alergice acute până la șoc anafilactic, dintre care 8 de la venin de albină.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Mii de moldoveni au chemat ambulanța, în ultima săptămână. Care sunt cele mai frecvente solicitări apare prima dată în Realitatea.md.