Sari la conținut

Reuters: UE dorește să dezvolte echipamente militare împreună cu Japonia și Coreea de Sud

  • de

Uniunea Europeană încearcă să stabilească un parteneriat de securitate și apărare cu Japonia și Coreea de Sud pentru a dezvolta împreună echipamente militare. Declarația a fost făcută sub rezerva anonimatului de un înalt oficial al Comisiei Europene, relatează Reuters.

Potrivit sursei citate, Bruxellesul speră să ajungă la un acord cu Tokyo la nivel guvernamental până la sfârșitul anului, care ar putea ajuta UE să finanțeze proiecte comune derulate de companii japoneze și europene.

Publicația a precizat că aceasta ar putea fi prima astfel de cooperare între UE și țările asiatice în domeniul securității și apărării.

Anul trecut, Japonia a semnat un pact privind crearea unui program de dezvoltare a unui avion de luptă avansat cu Regatul Unit și Italia.

Anterior, secretarul de stat american Antony Blinken a discutat cu ministrul sud-coreean de externe despre aprofundarea cooperării dintre Rusia și RPDC.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Reamintim că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că acordul dintre Rusia și RPDC demonstrează coerența crescândă dintre statele autoritare și subliniază importanța democrațiilor de a face front comun.

Administrația prezidențială a SUA a declarat că întâlnirea lui Putin cu Kim Jong-un arată dorința Moscovei de a forma o coaliție cu Coreea de Nord, Iranul, Siria și, într-o anumită măsură, China.

Articolul Reuters: UE dorește să dezvolte echipamente militare împreună cu Japonia și Coreea de Sud apare prima dată în Realitatea.md.