Sari la conținut

VIDEO Două focare de lăcuste, depistate în Republica Moldova. A fost convocată Comisia pentru Situații Excepționale

  • de

Două focare de lăcuste au fost depistate pe teritoriul Republicii Moldova, anunță Agenția Națională Siguranța Alimentelor (ANSA).

„La data de 22.06.2024, pe teritoriul Republicii Moldova, în localitățile învecinate Cairaclia, raionul Taraclia (pe o suprafață de circa 600 hectare) și Copceac, raionul Ceadîr-Lunga, UTA Găgăuzia (pe o suprafață de circa 650 hectare), au fost depistate două focare de lăcuste pe suprafețele de pășune, plante acvatice și fâșii forestiere. Prompt, în aceeași zi, de către administrațiile publice locale în comun cu reprezentanții ANSA au fost convocate Comisiile pentru Situații Excepționale, care au luat decizia de alocare a mijloacelor financiare în vederea localizării și nimicirii focarelor de lăcuste. La moment au fost contractate companii specializate, dotate cu utilaj necesar (stropitori, drone), care, sub supravegherea inspectorilor ANSA, au tratat deja în ambele localități circa 550 hectare”, transmite ANSA.

Inspectorii fitosanitari se află la fața locului și monitorizează aplicarea în continuare a tratărilor în scopul neadmiterii răspândirii dăunătorului pe alte suprafețe.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul VIDEO Două focare de lăcuste, depistate în Republica Moldova. A fost convocată Comisia pentru Situații Excepționale apare prima dată în Realitatea.md.