Sari la conținut

VIDEO Oazu Nantoi: Rusia pregătește lovitură de stat în Moldova, în acest an. Se poate întâmpla până la prezidențiale?

  • de

Rusia pregătește în acest an lovitură de stat în Republica Moldova, susține deputatul PAS Oazu Nantoi. Conform lui, Kremlinul ar vrea să compromită referendumul privind integrarea europeană, pentru a preluat și menține controlul asupra Chișinăului.

Potrivit parlamentarului, realizatorii jocului lui Putin la Chișinău ar fi deputați comuniști și socialiști, dar și reprezentanții fostului partid „Șor”. Politicianul a declarat în cadrul unui interviu acordat pentru Studio L că totul se întâmplă deoarece Moscova nu are un candidat care să poată concura cu Maia Sandu la prezidențiale.

„Federația Rusă a  pus la cale un scenariu care va eșua. Este absolut evident, Federația Rusă dorește să realizeze în Republica Moldova o lovitură de stat anul acesta. (…) Dacă revenim în 2016, cine mai ține minte, când în turul doi au concurat Igor Dodon și Maia Sandu, cine mai ține minte rușinea cu 30.000 de sirieni.

Acum, Kremlinul vede că nu are nici un candidat care este capabil real să concureze la prezidențiale. Și totodată Kremlinul înțelege că realizarea cu succes a referendumului va fi un pas în direcția eliberării de captivitate din partea Federației Ruse”, consideră Nantoi.

Deputatul s-a referit și la Transnistria, menționând că propunerile Moscovei pentru soluționarea conflictului ar fi fost de fapt o capcană pentru Chișinău, deoarece Kremlinul are nevoie nu doar de acea „fâșie îngustă de pământ”, ci de întreaga țară.

Articolul VIDEO Oazu Nantoi: Rusia pregătește lovitură de stat în Moldova, în acest an. Se poate întâmpla până la prezidențiale? apare prima dată în Realitatea.md.