Sari la conținut

Ion Chirtoacă va ataca decizia Comisiei pre-vetting la CSJ: Nu mă așteptam la o evaluare obiectivă

  • de

Ion Chirtoacă va ataca la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) decizia Comisiei pre-vetting. Candidatul pentru funcția de membru în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) consideră că evaluarea sa nu a fost obiectivă.

Conform declarațiilor lui Chirtoacă, făcute pentru unimedia.info, motivele invocate pentru respingerea candidaturii sale ar fi inventate. În același timp, el a menționat că părinții săi, audiat de Comisie, au dat dovadă de curaj.

„Vreau sa evidențiez faptul că această comisie a condamnat o întreagă generație de părinți care au fost nevoiți să plece de lângă copii la muncă peste hotare, pentru a asigura copiilor un trai decent aici, acasă.

Evident voi contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție și sper că acolo vor fi elucidate mai multe aspecte, inclusiv cele legate de secretomania membrilor secretariatului comisiei, cât și multe altele”, a spus Chirtoacă.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comisia pre-vetting a anunțat pe 24 iunie că Ion Chirtoacă nu a trecut evaluarea repetată, deoarece nu întruneşte criteriile de intergritate financiară şi etică.

Părinţii lui Ion Chirtoacă, stabiliţi de mai mulţi ani peste hotare, au fost invitați la audieri în martie 2023, la solicitarea candidatului, pentru a clarifica dubiile membrilor Comisiei privind integritatea financiară și etică a sa. Acest fapt a stârnit nemulțumire în spațiul public, întrucât ei au fost interogați chiar de fecior, iar întrebările vizau salariul lor din Italia, depozitul bancar deschis în Moldova şi apartamentul procurat în Chișinău.

După trei luni de la reevaluare, judecătorul Ion Chirtoacă pierde șansa de a ajunge membru al CSM

Articolul Ion Chirtoacă va ataca decizia Comisiei pre-vetting la CSJ: Nu mă așteptam la o evaluare obiectivă apare prima dată în Realitatea.md.