Sari la conținut

Un bărbat a cumpărat droguri și le-a aruncat peste gardul unui penitenciar. A fost condamnat

  • de

Un bărbat din Briceni, acuzat de trafic de droguri în proporții deosebit de mari și transmiterea ilicită a drogurilor în penitenciar, a fost condamnat la 12 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa funcții și de a exercita activități legate de circulația drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora pe un termen de 5 ani

„Potrivit acuzării înaintate de Procuratura Briceni, inculpatul, urmărind scopul de a transmite droguri persoanelor deținute în instituțiile penitenciare, având înțelegere prealabilă și acționând împreună cu un deținut al Penitenciarului nr. 2 Lipcani, în privința căruia cauza a fost disjunsă într-o procedură separată, în mod ilegal, în dimineața lui 13 septembrie 2023, la rugămintea ultimului, prin intermediul aplicației „Telegram”, a procurat de la persoane necunoscute, substanța stupefiantă de tip „PVP”.

În aceiași zi, a transportat-o la Penitenciarul nr. 2, orașul Lipcani, unde în jurul orelor 16:20, a aruncat-o peste edificiile de pază, după care a fost reținut de către angajații penitenciarului.

Conform raportului de constatare tehnico-științifică, s-a constatat cantitatea de 1,166 gr (masă uscată) a substanței nominalizate, care, potrivit legii, se atribuie la cantități deosebit de mari”, se arată în comunicatul emis de Procuratura Generală.

Acuzatorii de stat spun că inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii, cauza în privința acestuia fiind examinată în procedură simplificată.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Un bărbat a cumpărat droguri și le-a aruncat peste gardul unui penitenciar. A fost condamnat apare prima dată în Realitatea.md.