Sari la conținut

VIDEO Gherasimov ne spune bună dimineața din Luxemburg: Explicații despre ce înseamnă conferinţa interguvernamentală 

  • de

Cristina Gherasimov şi membrii Biroului pentru Integrare Europeană spun moldovenilor bună dimineața din Luxemburg. Oficialii au explicat ce semnificație are conferința interguvernamentală la care participă și ce urmează după ce se anunță lansarea oficială a negocierilor.

Statele membre au ajuns deja la consens privind cadrul de negociere cu UE. La prima conferință Moldova urmează să îl accepte, iar la următoarele vor fi deschise sau închise capitole de negociere.

„La reuniunea din 25 iunie vor fi reprezentate toate statele membre ale UE și noi în calitate de țară candidată. Întrunirea va fi prezidată de ministra Afacerilor Externe a Belgiei”, a precizat Cristina Gherasimov.

La eveniment se vor stabili principiile de aderare a Moldovei, modalitățile de evaluare a implementării reformelor și ce se întâmplă dacă țara noastră nu progresează sau face regrese. După conferința de la Luxemburg urmează să fie prezentată evaluarea alinierii legislației naționale la cea europeană.

Articolul VIDEO Gherasimov ne spune bună dimineața din Luxemburg: Explicații despre ce înseamnă conferinţa interguvernamentală  apare prima dată în Realitatea.md.