Sari la conținut

VIDEO Ursula von der Leyen, mesaj pentru Moldova și Ucraina: Calea de urmat va fi plină de oportunități

  • de

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis un mesaj Moldovei și Ucrainei, înainte de conferințele interguvernamentale de la Luxemburg. Oficiala a punctat că urmează să parcurgem o cale provocatoare, până a deveni stat membru al UE.

Potrivit șefei Comisie Europene, evenimentele de la Luxemburg sunt semnificative pentru țara noastră și vecini. Von der Leyen a mai menționat că oamenii din Moldova și Ucraina au demonstrat că vor să fie de partea păcii și democrației.

„Felicitări Moldovei și Ucrainei pentru deschiderea negocierilor de aderare. Aceasta este o veste foarte bună pentru poporul Ucrainei, Moldova și întreaga Uniune Europeană. Calea de urmat va fi provocatoare, dar plina de oportunități. Vă doresc un început cu succes al negocierilor”, a transmis oficiala europeană.

Marți seara, urmare a conferinței interguvernamentale de la Luxemburg, urmează să fie anunțată lansarea de facto a negocierilor de aderare a Moldovei la UE. Delegația Moldovei, condusă de Dorin Recean, participă la eveniment.

Jurnalista RLIVE TV, Ileana Pîrgaru, transmite în direct de la Luxemburg ultimele știri despre deciziile și declarațiile cu referire la subiect a oficialilor moldoveni și liderilor europeni.

Începând cu ora 19:00, Valentina Ursu și Lilia Burakovski vor discuta cu invitații din platoul RLIVE TV despre avantajele integrării europene a Moldovei și obiectivul de a deveni stat membru al UE până în 2030.

Articolul VIDEO Ursula von der Leyen, mesaj pentru Moldova și Ucraina: Calea de urmat va fi plină de oportunități apare prima dată în Realitatea.md.