Sari la conținut

Viktor Orban critică începerea negocierilor de aderare cu Ucraina: Ungaria nu este de acord cu acest proces

  • de

Premierul ungar a criticat negocierile privind aderarea Ucrainei la UE, dar a promis că nu va împiedica aderarea țării la Uniune. Declarația a fost făcută într-un interviu acordat grupului media Funke, citat de The Insider.

„Ungaria nu este de acord cu acest proces, dar nu îl blocăm și susținem începerea negocierilor”, a afirmat Viktor Orban. 

Potrivit lui, negocierile privind aderarea Ucrainei la UE sunt un „proces pur politic”. Orban consideră că UE ar trebui să studieze mai întâi care ar fi consecințele admiterii Ucrainei în blocul comunitar într-o stare de război, când frontierele țării sunt neclare.

De asemenea, el a sugerat amânarea chestiunii aderării Ucrainei la UE de la cinci până la zece ani.

După cum a scris The Insider, Ungaria nu și-a schimbat radical politica externă după izbucnirea războiului din Ucraina, deși Orban a condamnat oficial invazia rusă. Este singura țară din UE, care nu numai că a refuzat să acorde ajutor militar Kievului, dar nici nu a dat permisiunea de a aproviziona ucrainenii cu arme prin teritoriul său.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Marți seara, urmare a conferinței interguvernamentale de la Luxemburg, urmează să fie anunțată lansarea negocierilor de aderare a Ucrainei la UE. De asemenea, Consiliul UE trebuie să aprobe textul acordului de securitate dintre Ucraina și blocul comunitar. După aceea, Comisia Europeană va începe să analizeze legislația ucraineană.

VIDEO Ursula von der Leyen, mesaj pentru Moldova și Ucraina: Calea de urmat va fi plină de oportunități

Articolul Viktor Orban critică începerea negocierilor de aderare cu Ucraina: Ungaria nu este de acord cu acest proces apare prima dată în Realitatea.md.