Sari la conținut

Anca Dragu, despre decizia de a veni la cârma Băncii Naționale: Este o șansă extraordinară

  • de

Decizia de a veni la Chișinău, la cârma Băncii Naționale nu a fost una complicată pentru Anca Dragu. Declarația a fost făcută la emisiunea „Realitatea te privește”, de la Rlive TV. Potrivit ei, a acceptat să vină din România în țara noastră pentru a ne susține în parcursul nostru european.

„Nu a fost o decizie greu de luat pentru că era un moment extraordinar de important pentru Moldova. Era momentul când trebuia să depună toate eforturile toată lumea, cu mic și cu mare, cine poate contribui la acest parcurs european al țării. Este o șansă extraordinară, este o șansă la care poate nu visam acum câțiva ani și tocmai ne aflăm în această fază, care începem negocierile și avem o perspectivă a deveni membri a UE cu drepturi depline. UE este un proiect de pace, de prosperitate. Este de datoria noastră, a tuturor dintre noi care contribuie la realizarea acestui vis european să contribuie. Și de aceea mă aflu la Chișinău”, a spus Anca Dragu.

Guvernatoarea BNM a precizat că sistemele bancare ale cele două țări sunt foarte asemănătoare.

„Eram familiarizată cu unele aspecte ce țin de dezvoltarea țării. Cu siguranță că învăț în fiecare zi. Sunt foarte multe asemănări între cele două țări”, a mai spus guvernatoarea BNM.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că, la sfârșitul anului trecut Anca Dragu a fost numită în funcția de guvernatoare a Băncii Naționale a Moldovei (BNM), președintă a Consiliului de supraveghere și a Comitetului executiv, pe un termen de șapte ani. Potrivit CV-ului, Anca-Dana Dragu are o experiență de peste 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional. Anca Dragu a mai fost ministru al Finanțelor Publice în Guvernul României și, în 2020, a fost aleasă în funcția de președinte al Senatului României.

Articolul Anca Dragu, despre decizia de a veni la cârma Băncii Naționale: Este o șansă extraordinară apare prima dată în Realitatea.md.