Sari la conținut

Baloanele cu deșeuri lansate de Coreea de Nord au oprit traficul aerian pe un aeroport din Coreea de Sud

  • de
Decolările și aterizările la aeroportul internațional Incheon din Coreea de Sud au fost suspendate miercuri pentru aproximativ trei ore înainte de răsărit din cauza baloanelor lansate de Coreea de Nord care conțineau deșeuri, a informat un purtător de cuvânt al aeroportului, conform Reuters.

Un balon a aterizat pe pista de lângă Terminalul 2 de pasageri, iar cele trei piste de la Incheon au fost închise temporar, a declarat purtătorul de cuvânt. Coreea de Nord a trimis baloane cu gunoaie în Coreea de Sud de la sfârşitul lunii mai, sute de baloane aterizând în Coreea de Sud.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Mai multe baloane au fost observate în interiorul şi în jurul limitelor aeroportului, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că aceasta nu a fost prima dată când operaţiunile de la aeroport – care se află la aproximativ 40 km de graniţa cu Coreea de Nord – au fost perturbate de baloane din apropiere.

Întreruperea zborurilor interne şi internaţionale a avut loc între 1:46 a.m. şi 4:44 a.m., iar pistele au fost redeschise de atunci, a anunțat Incheon International Airport Corporation.

Volumul de zboruri la acea oră a zilei este de obicei scăzut. FlightRadar24 arată că opt zboruri de marfă şi de pasageri au fost redirecţionate către aeroporturile Cheongju sau Jeju din Coreea de Sud în acest interval de timp, iar un cargobot China Cargo din Shanghai a fost deviat către Yantai, China.

Coreea de Nord a declarat că baloanele sunt represalii pentru o campanie de propagandă a dezertorilor şi activiştilor nord-coreeni din Sud, care trimit în mod regulat baloane cu alimente, medicamente, bani şi pliante care critică liderii din Nord.

Printre obiectele transportate de baloanele nord-coreene s-au numărat articole imprimate cu personaje Hello Kitty, haine foarte uzate şi pământ conţinând urme de fecale umane şi paraziţi, a declarat Coreea de Sud.

Articolul Baloanele cu deșeuri lansate de Coreea de Nord au oprit traficul aerian pe un aeroport din Coreea de Sud apare prima dată în Realitatea.md.