Sari la conținut

Deputații BCS reaprind un „scandal”. Au întrebat Înalta Curte despre legalitatea unei hotărâri a Guvernului

  • de

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia, au sesizat miercuri, 26 iunie, Curtea Constituțională cu privire la constituționalitatea hotărârii Guvernului de a fuziona Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile.

„Actualul Guvern încalcă sistematic toate legile. Inițial a fost efectuat transferul forțat al instituțiilor medicale raionale sub jurisdicția Ministerului Sănătății. În acest context, ministerului i-au fost transferate și spitalele din capitală. Nu a existat nicio justificare rezonabilă pentru această decizie, nu au fost prezentate nici careva planuri, nici finanțare suplimentară pentru dezvoltarea instituțiilor medicale”, a declarat Vladimir Odnostalco.

Alla Darovannaia susține că, în acest caz, încălcarea constă în faptul că „hotărârea Guvernului vine în contradicție cu siguranța sanitară. În cazul dat, este vorba de două spitale de profil cu propriile laboratoare. Cum se va realiza fuziunea? Ministerul nu a prezentat informații în acest sens”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că pe 27 decembrie 2023, printr-o hotărâre de Guvern, s-a decis că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” va fi reorganizată prin fuziunea cu Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile. Potrivit autorilor proiectului, în urma reorganizării instituțiilor medicale, se vor înregistra economii la capitolul cheltuieli administrative.

Articolul Deputații BCS reaprind un „scandal”. Au întrebat Înalta Curte despre legalitatea unei hotărâri a Guvernului apare prima dată în Realitatea.md.