Sari la conținut

Emoții mari pentru absolvenți! Au rămas ore numărate până când vor afla rezultatele la examenele de BAC

  • de

Au rămas ore numărate până când absolvenții de licee și colegii vor afla notele la examenele de bacalaureat. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), joi, pe data de 27 iunie, în centrele de bacalaureat din țară vor fi afișate rezultatele din sesiunea de bază.

Reprezentanții precizează că în perioada 27-28 iunie 2024, candidații care nu sunt de acord cu notele obținute pot depune contestații la Centrele de Bacalaureat între orele 9:00–18:00.

MEC menționează că în aceeași perioadă, fiecare candidat își va putea vedea, online, notele obținute și testele verificate la adresa bac.gov.md în baza unei parole oferite de instituția de învățământ în care și-a făcut studiile.

În acest context, Comisia Națională de Examene (CNE) a aprobat constituirea Comisiilor Republicane de Examinare a Contestațiilor pentru sesiunea de bacalaureat iunie 2024.

„În total, vor activa 18 comisii de examinare a contestațiilor, în care vor fi încadrați circa 220 de profesori evaluatori. Toate cadrele didactice au participat la cursuri de formare organizate de Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. De asemenea, CNE a aprobat constituirea a două Centre Republicane de Examinare a Contestațiilor în municipiul Chișinău”, se arată în comunicatul emis de MEC.

Rezultatele finale ale sesiunii de bază vor fi anunțate, după examinarea contestațiilor, la data de 4 iulie, în Centrele de Bacalaureat.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Emoții mari pentru absolvenți! Au rămas ore numărate până când vor afla rezultatele la examenele de BAC apare prima dată în Realitatea.md.