Sari la conținut

Minorii victime și martori, audiați în condiții speciale. Se vor crea camere separate cu spații de joacă

  • de

Camere de așteptare cu spații de joacă și condiții speciale de audiere vor fi create pentru minorii victime sau martori ai infracțiunilor. Guvernul a aprobat standarde pentru cazurile în care copiii care urmează să facă declarații în fața oamenilor legii.

Spațiile de audiere urmează să asigure protecția, asistența și susținerea corespunzătoare vârstei minorilor. Vor exista camere de așteptare, zone de audiere unde se vor afla minorul și intervievatorul și un spațiu destinat exclusiv vizualizării audierilor, dotat cu echipament de recepție și înregistrare audio-video.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Zonele de audiere vor fi echipate și decorate în conformitate cu necesitățile copiilor. Acestea vor avea microfoane, camere video și căști audio, deși în interiorul lor minorii vor fi izolați.

Conform serviciului de presă al Executivului, reglementările sunt necesare în contextul în care Codul de procedură penală nu explică, în prezent, conceptul de spațiu special amenajat pentru audierea copiilor.

Articolul Minorii victime și martori, audiați în condiții speciale. Se vor crea camere separate cu spații de joacă apare prima dată în Realitatea.md.