Sari la conținut

Pentagonul despre posibila trimitere a armatei Coreei de Nord în Ucraina: Vor deveni carne de tun

  • de

Pentagonul a comentat informațiile privind posibila trimitere de trupe nord-coreene în Ucraina pentru participarea lor la războiul declanșat de Federația Rusă.

În timpul unui briefing, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a fost rugat să comenteze rapoartele potrivit cărora o unitate de inginerie a armatei nord-coreene va fi trimisă în Donețkul ocupat, care va deveni parte a alianței militare dintre Coreea de Nord și Rusia.

În replică, Patrick Ryder a declarat că posibila trimitere de trupe ale RPDC în Ucraina este „ceva de urmărit”, potrivit presei ucrainene.

„Cred că, dacă aș fi ăn locul conducerii militare nord-coreeane, aș pune la îndoială alegerea de a-mi trimite trupele să fie carne de tun în războiul ilegal împotriva Ucrainei, pentru că am văzut ce pierderi ar suferi trupele rusești”, a declarat Ryder.

El a adăugat că SUA vor monitoriza îndeaproape situația.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Săptămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin, și liderul nord-coreean Kim Jong-un au semnat un acord care obligă fiecare parte să ofere asistență militară imediată celeilalte în caz de agresiune armată împotriva uneia dintre ele.

Reamintim că în martie, Putin a avertizat Occidentul că Rusia este pregătită din punct de vedere tehnic pentru un război nuclear, iar dacă SUA ar trimite trupe în Ucraina – Moscova ar considera acest fapt drept o „escaladare semnificativă”.

Pentagonul despre atacul din Crimeea: Dacă Rusia este preocupată de pierderile sale, să înceteze războiul

Articolul Pentagonul despre posibila trimitere a armatei Coreei de Nord în Ucraina: Vor deveni carne de tun apare prima dată în Realitatea.md.