Sari la conținut

Peștișorul de aur din sectorul Rîșcani. Chișinăul riscă să fie deposedat de un teren care valorează 100 mln lei

  • de

Primăria municipiului Chișinău, prin intermediul viceprimarului Irina Gutnic, anunță că este supusă unui atac raider prin care riscă să fie delapidată de un teren de 3 hectare din sectorul Rîșcani, în valoare de peste 100.000 de lei. Funcționara, într-o conferință de presă transmisă în direct pe Rlive.md, a declarat că terenul cu pricină se află în gestiunea SA „Autocomtrans”, în care Consiliul Municipal Chișinău (CMC) deține cotă majoritară.

„Terenul în cauză, pe care sunt amplasate mai multe construcții, este în gestiunea Societății pe Acțiuni „Autocomtrans”, în care Consiliul Municipal Chișinău (CMC) deține cotă majoritară, în proporție de 58% de acțiuni. În 2014, împotriva acestei societăți a fost intentată procedura de insolvabilitate. În cadrul procesului de insolvabilitate, anumite persoane urmăresc scopul acaparării terenului menționat, având suportul Inspectoratului Fiscal de Stat, care prin acțiunile și deciziile sale în 2014 a înstrăinat creanțele către persoane juridice, nu către Primăria Chișinău, care este cea mai interesată parte în preluarea acestor datorii. (…) Cele 4 milioane achitate de Primăria Chișinău urmau a fi convertite în acțiuni și municipalitatea urma să dețină acțiuni în proporție de 98%.

La finele anului 2019, organele de conducere ale societății, din care făceau parte și foști și actuali consilieri municipali și unii actuali deputați din partidul de la Guvernare (și avem această listă de membri din organele de conducere, printre care și Vasile Grădinaru, Zinaida Popa, Roman Roșca, Roman Cojuhari), nu au întreprins măsuri de protejare a intereselor SA în scopul restituirii datoriei sau convertirii acesteia în acțiuni, inacționând în perioada 2019-2021”, a menționat Irina Gutnic.

Zinaida Popa, președinta Fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din CMC, vizată în declarații, neagă acuzațiile aduse de funcționarii Primăriei.

„Eu, Zinaida Popa nu am deținut nicio funcție de conducere la SA Autocomtrans. Acum Ion Ceban, prin înșelătorie și înțelegeri pe sub masă, cu anumiți actori din domeniul afacerilor și foști prieteni de la PSRM, delapidează municipiul Chișinău de clădiri care aparțin SA Autocomtrans, prin așa-zisele licitații mimate”, a scris Zinaida Popa, într-un mesaj pe Facebook.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Peștișorul de aur din sectorul Rîșcani. Chișinăul riscă să fie deposedat de un teren care valorează 100 mln lei apare prima dată în Realitatea.md.