Sari la conținut

Recean „a aterizat” de la Luxemburg direct la ședința Guvernului: „Avem cinci ani și jumătate ca să construim”

  • de

Ritmul de avansare pe care îl are Moldova în procesul de integrare europeană arată că țara noastră poate deveni membră a UE până în 2030. Declarația a fost făcută de Dorin Recean, la debutul ședinței cabinetului de miniștri.

Premierul a mulțumit persoanele care nu apar în presă, dar care muncesc pentru integrarea europeană a țării. În același timp, oficialul a îndemnat cetățenii să participe la referendumul de pe 20 octombrie.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Ieri la Luxemburg am deschis negocierile de aderare. S-a întâmplat la doar doi ani din momentul în care, din iunie 2022, am depus cererea de aderare. Vreau să mulțumim și să apreciem munca celor care nu apar prin poze, pe la TV, sute și mii de oameni care muncesc dedicat, pentru ca acest lucru să fie posibil. (…)

Avem cinci ani și jumătate ca să construim servicii medicale, educație, sociale, energetică, așa ca oamenii noștri să poată să trăiască în pace și bunăstare acasă. Pe 20 octombrie, cu toată societate trebuie să ne determinăm în ce direcție mergem. Planul nostru este clar, trebuie să asigurăm prosperitate cetățenilor aici, acasă”, a spus șeful cabinetului de miniștri.

Amintim că, marți, 25 iunie, la Luxembrug s-a anunțat oficial lansarea negocierilor de aderare ale Moldovei la Uniunea Europeană. Primele capitole urmează să fie puse în discuție la Bruxelles, la începutul lui 2025.

Articolul Recean „a aterizat” de la Luxemburg direct la ședința Guvernului: „Avem cinci ani și jumătate ca să construim” apare prima dată în Realitatea.md.