Sari la conținut

ULTIMA ORĂ! Un bărbat a decedat pe un șantier din Chișinău, după ce a fost electrocutat

  • de

Un bărbat a decedat pe un șantier de construcție privat în Dumbrava, suburbie a capitalei, după ce a fost electrocutat. Tragedia a avut loc în data de 6 iunie curent, informează reprezentanții „Premier Energy Distribution”. Potrivit unui comunicat de presă, mai multe reguli au fost încălcate grav în timpul lucrărilor pe șantier. Poliția și Inspectoratul de Stat al Muncii au pornit o anchetă.

„Accidentul s-a produs în timpul executării lucrărilor de betonare cu utilizarea unei pompe auto cu braț. Muncitorul care manevra la sol furtunul de beton a fost electrocutat în urma atingerii de conductorul LEA 10 kV a brațului instalației de pompare, acționat prin telecomandă de o altă persoană. Alți doi muncitori care au sărit în ajutor victimei au nimerit sub acțiunea tensiunii de pas, dar în urma îndepărtării brațului autopompei de conductorii LEA au fost eliberați astfel de sub influența curentului electric, fără a suferi careva traumatisme ce ar necesita îngrijiri medicale.

Persoana electrocutată a fost preluată de la locul accidentului în stare gravă de un echipaj al urgenței medicale și internată în spital, unde ulterior a decedat”, informează reprezentanții instituției.

În context, „Premier Energy Distribution” solicită populației și agenților economici să respecte cu strictețe cadrul legal și normele de securitate în apropierea instalațiilor electrice.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Despre orice defecțiune sau accident informați imediat operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h: 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură.

În articolul de mai jos aflați ce reguli trebuie, în mod obligatoriu, fiecare cetățean să respecte.

Tragedia de la Dumbrava putea fi evitată! Zece reguli de aur privind siguranța electrică

Articolul ULTIMA ORĂ! Un bărbat a decedat pe un șantier din Chișinău, după ce a fost electrocutat apare prima dată în Realitatea.md.