Sari la conținut

Un pedofil s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Fusese condamnat, pentru că a violat o fată de 12 ani

  • de

Voleibalistul olandez, care a fost închis, pentru că a violat o fetiță britanică de 12 ani, după ce a cunoscut-o pe Facebook, s-a calificat pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Este vorba de Steven van de Velde. Pe atunci avea 19 ani, când a zburat din Olanda în Marea Britanie pentru a se întâlni cu școlărița, în august 2014. Sportivul a fost condamnat, în martie 2016, la patru ani de închisoare.

În ciuda faptului că judecătorul de atunci i-a spus lui Van de Velde că promițătoarea sa carieră este un „vis spulberat”, voleibalistul și-a asigurat locul la Jocurile de la Paris din iulie 2024. Sportivul în vârstă de 29 de ani s-a calificat, alături de partenerul său Matthew Immers, în cea de a 11-a echipă din lume.

Procurorul Sandra Beck declarat instanței la momentul respectiv: „Fata descrie faptul că l-a întâlnit pe Steven Van de Velde pe Facebook, au vorbit în mod regulat prin intermediul acestuia și el a făcut-o să se simtă <specială>. Cu siguranță, ea a spus clar că era cu șapte ani mai tânără decât el. Această relație prin intermediul rețelelor de socializare a avut loc pe parcursul unei perioade de timp”.

Cei doi au început să vorbească zilnic pe Facebook, Snapchat și Skype. El a mers la ea în vizită. Școlărița i-a spus familiei că stă la o prietenă și s-a furișat afară pentru a încerca să rezerve un hotel cu adolescentul în vârstă de 19 ani la momentul respectiv.

Înainte de a se întoarce în Olanda, Van de Velde a sfătuit-o să ia pilula de a doua zi, deoarece nu folosiseră metode contraceptive.

Vizita la o clinică de planificare familială a alertat autoritățile, care au intervenit din cauza vârstei fragede a fetei.

Van de Velde a fost eliberat din închisoare în 2017, după ce a executat doar un an din sentința sa de patru ani.

„Vreau să corectez toate prostiile care s-au scris despre mine când am fost închis. Nu am citit nimic, intenționat, dar înțeleg că a fost destul de rău, că am fost catalogat ca un monstru sexual, ca un pedofil. Ceea ce nu sunt, chiar nu sunt. Toată lumea își poate face o părere despre mine, dar este corect să cunoască și versiunea mea a poveștii”, a declarat tânărul după eliberare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Un pedofil s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Fusese condamnat, pentru că a violat o fată de 12 ani apare prima dată în Realitatea.md.