Sari la conținut

VIDEO CineMADE în România: Filmul românesc „Bacalaureat”, duminică seara, în exclusivitate la RLIVE TV

  • de

„Bacalaureat” de Cristian Mungiu este al treilea film din seria „CineMADE în România”, difuzat în exclusivitate de RLIVE TV. Drama va putea fi vizionată duminică, la ora 21:00.

Pelicula relatează istoria unui doctor dintr-un oraș provincial, în căutarea căii cele mai bune căi de urmat pentru copilul lui, în contextul societății românești de astăzi și corupției care îl înconjoară.

Eliza, fiica lui Romeo Aldea, tocmai a obținut o bursă ca să studieze psihologia în Anglia și îi rămâne doar să susțină examenele de Bacalaureat. Un incident pune în pericol planurile de viitor ale familiei, iar medicul trebuie să ia o hotărâre dificilă.

Cei care au scris recenzii susțin că în ochii protagoniștilor se pot regăsi majoritatea românilor, iar frazele și situațiile prezentate au fost auzite și trăite practic de fiecare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Din distribuție fac parte actori excelenți precum Vlad Ivanov, Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Lucian Ifrim și Adrian Văncică, Lia Bugnar. Producția a ajuns pe paginile The Times, în topul New York Times, are trofeul de la Cannes și a fost nominalizată pentru premiile Goppo și premiul Academiei Europene de Film.

„Ce îi transmiţi copilului tău, asta e chestiunea de bază. Ce îl înveţi! Cm să se descurce în lumea noastră obişnuită cu scurtături pentru oricare situaţie sau cum să respecte nişte principii, cu speranţa că doar aşa se va îndrepta ceva vreodată într-o societate în care predomină individualismul în detrimentul unei educaţii pentru binele comun

Deciziile despre care vorbeşte filmul sunt luate cel mai adesea de capul familiei într-o societate aşa de paternalistă că a noastră aşa că mi s-a părut just să folosesc perspectiva narativă a unui bărbat. Însă fiecare personaj exprima o opinie în film, opinie care ne vorbeşte despre stereotipurile şi prejudecăţile societăţii noastre”, povestea pentru adevarul.ro regizorul.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/gU7xlFbvzd0″ muted=”false”]

Filmul „Bacalaureat” de Cristian Mungiu este difuzat în cadrul proiectului „CineMADE în România”. Cu intenția de a reflecta evoluția și diversitatea culturală și socială a României moderne, pe o piață dominată de producții din Rusia și SUA, RLIVE TV aduce duminică de duminică publicului din Republica Moldova filme românești contemporane. Abordarea va asigura prezentarea unui conținut inovator și relevant, diferit de filmele clasice românești, deja cunoscute și difuzate în țara noastră, dar și promovarea identității noastre culturale.

CineMADE in România” își propune să îmbogățească experiența cinematografică ale telespectatorilor, promovând în același timp cultura și arta românească.

Articolul VIDEO CineMADE în România: Filmul românesc „Bacalaureat”, duminică seara, în exclusivitate la RLIVE TV apare prima dată în Realitatea.md.