Sari la conținut

VIDEO Orașul din Europa unde a nins în plină vară. Stratul de zăpadă depus este de peste 10 centimetri

  • de

Vremea a luat-o razna! Într-o țară din Europa a nins în plină vară! Temperaturile au scăzut brusc, iar în unele regiuni a început să ningă exact ca în mijlocul iernii, lucru total neobișnuit pentru această perioadă a anului. Stratul de zăpadă a atins înălțimi de peste 10 centimetri.

A nins ca-n povești duminică, 23 iunie 2024, într-o zonă a Italiei. Concret, este vorba despre zona Passo dello Stelvio (Pasul Stelvio) acolo unde, localnicii au fost surprinși de stratul de zăpadă de peste 10 centimetri și de valul de frig apărut peste noapte. Meteorologii susțin că acest fenomen neobișnuit este cauzat de o masă de aer rece care provine din Islanda, ducând la scăderea bruscă a temperaturilor în Italia.

De asemenea, meteorologii prognozează că vremea răcoroasă va persista cel puțin până joi, continuând să surprindă locuitorii și să creeze condiții neobișnuite pentru această perioadă a anului.

La altitudini de 2300-2400 de metri, ninsoarea a fost abundentă, iar în zona Passo dello Stelvio, zăpada a atins înălțimi de până la 10 centimetri, transformând peisajul într-o scenă de basm.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Pasul Stelvio, cunoscut și sub numele de Passo dello Stelvio, este una dintre cele mai spectaculoase și provocatoare treceri montane din Europa. Situat la o altitudine de 2.757 de metri în Italia, acest pas alpin este renumit pentru serpentinele sale uimitoare și peisajele impresionante.

Articolul VIDEO Orașul din Europa unde a nins în plină vară. Stratul de zăpadă depus este de peste 10 centimetri apare prima dată în Realitatea.md.