Sari la conținut

VIDEO Statuia de ceară a lui Abraham Lincoln a rămas fără cap. S-a topit de la temperaturile de foc din Washington

  • de

O statuie din ceară a președintelui SUA Abraham Lincoln, amplasată în Washington, DC, a rămas fără cap din cauza temperaturilor caniculare. Monumentul din ceară va intra în reparații.

De fapt, întreaga statuie a avut de suferit din cauza caniculei: capul s-a topit primul, apoi a venit rândul unui picior, care s-a lichefiat, la fel ca și o parte din jilțul președintelui.

Potrivit sursei citate, monumentul se află pe amplasamentul Camp Barker din Washington DC , o tabără de refugiați din perioada Războiului Civil, care adăpostea afro-americani înrobiți și eliberați. Aesta găzduiește, în prezent, o școală primară. Monumentul a fost amplasat în fața școlii elementare Garrison, ca parte a seriei The Wax Monument Series, realizată de artistul Sandy Williams IV din Virginia.

Replica este mai mult decât o statuie de ceară-este și o lumânare. Și nu este prima dată când a avut probleme cu topirea.

Statuia a fost instalată în aceeași locație în septembrie anul trecut, dar prima versiune a monumentului de ceară includea peste 100 de fitiluri care au fost aprinse prematur, topind o parte semnificativă a instalației de artă înainte de ceremonia de inaugurare.

Replica, comandată de organizația non-profit CulturalDC, este cea de-a treia instalație din seria 40 ACRES Archive – The Wax Monument a lui Williams, care include replici din ceară ale unor monumente publice și simboluri culturale populare.

Zona capitalei americane s-a aflat sub alertă de caniculă iar temperaturile vor continua să se mențină ridicate aici pe tot parcursul săptămânii.

Capul de ceară a lui Abraham Lincoln urmează să fie atașat din nou în această săptămână.

[bzplayer youtube=”https://www.youtube.com/watch?v=IZwS39Cs8MM&ab_channel=SkyNewsAustralia” muted=”false”]

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul VIDEO Statuia de ceară a lui Abraham Lincoln a rămas fără cap. S-a topit de la temperaturile de foc din Washington apare prima dată în Realitatea.md.