Sari la conținut

VIDEO USM este parte a unui consorțiu format din 50 de universități europene. Șarov: Datorită României!

  • de

Universitatea de Stat din Moldova (USM) face parte dintr-un consorțiu format din mai multe instituții europene de învățământ superior, inclusiv New Imperial College London, universitățile din Berlin, Sofia, București și Varșovia.

Declarația a fost făcută în studioul RLIVE TV de către rectorul US, Igor Șarov. Potrivit lui, exigențele au fost mari atunci când USM s-a alăturat comunității, iar cuvântul pentru instituție a fost pus inclusiv de către Universitatea din București.

„Datorită universității din București am intrat în consorțiul UNICA, din care fac parte 50 de universități din Capitalele europene: Berlin, New Imperial College Londra, Sofia. Varșovia, câte o universitate din capitalele europene. Exigențele au fost destul de mari, am lucrat un an pentru a îndeplini cerințele și beneficiile le vom resimți într-o perioadă scurtă de timp”, a declarat Șarov.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În același timp, potrivit rectorului, USM face parte dintr-un consorțiu al celor mai mari nouă universități comprehensive din România. Instituția își racordează planurile, oferă diplome duble și implementează proiecte comune.

În opinia rectorului, dacă până acum acordul de la Bologna era sperietoare pentru moldoveni, aceștia au înțeles deja că prevederile lui oferă mai multe oportunități, iar prin intermediul programului Erasmus tinerii pot obține și burse la instituții europene.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/P-RIHDAcVDc” muted=”false”]

Articolul VIDEO USM este parte a unui consorțiu format din 50 de universități europene. Șarov: Datorită României! apare prima dată în Realitatea.md.