Sari la conținut

VIDEO Zeci de răniți după turbulențele care au făcut un avion al companiei Air Europa să aterizeze de urgență

  • de

Un Boeing 787-9 Dreamliner cu peste 300 de persoane la bord, aparţinând companiei spaniole Air Europa, care zbura de la Madrid la Montevideo, în Uruguay, a fost nevoit să aterizeze de urgenţă la Natal, în Brazilia, după turbulențe puternice care au provocat rănirea mai multor persoane, a transmis AFP.

Avionul „aterizat în mod normal” la Natal, în nord-estul Braziliei, iar „răniţii au fost preluaţi pentru a primi îngrijiri”, a precizat compania aeriană spaniolă. Avionul, care avea 325 de pasageri la bord, a intrat în turbulențe deasupra Atlanticului când aproape ajunsese pe coasta braziliană, dar a aterizat normal și a fost întâmpinat de mai multe ambulanțe.

Oficialii aeroportului au declarat că unii pasageri au avut nevoie de asistență medicală și au fost duși la cel mai apropiat spital, a relatat BBC. Cel puțin 30 de pasageri de diferite naționalități au fost asistați medical și 10 dintre aceștia au fost duși la spital. Oamenii s-au lovit la cap în timpul turbulențelor și au suferit răni, inclusiv fracturi craniene și tăieturi la nivelul feței.

O situație similară a avut loc acum două luni, când 20 de persoane aflate la bordul avionului companiei Singapore Airlines au fost duse la terapie intensivă după o aterizare de urgență în Thailanda. Boeingul 777, cu 211 pasageri şi 18 membri ai echipajului la bord, a trecut prin turbulenţe extreme şi bruşte la o altitudine de 11.000 de metri, când se afla deasupra Myanmarului, după ce a decolat de la Londra.

Acel incident a provocat moartea unui pasager şi rănirea altor 104.

Articolul VIDEO Zeci de răniți după turbulențele care au făcut un avion al companiei Air Europa să aterizeze de urgență apare prima dată în Realitatea.md.