Sari la conținut

VIDEO Deputatul Șoimaru, certat după declarația legată de Mitropolia Moldovei. Grosu: Am avut discuții

  • de

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a comentat declarațiile deputatului PAS Vasile Șoimaru, care a spus că Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, ar putea fi interzisă în Republica Moldova. Speakerul a precizat la o emisiune de la Jurnal TV că au avut discuții cu deputatul.

„ Am avut discuții, evident… Vă rog, nu e apanajul nostru să interzicem culte, bisericii și așa mai departe. Noi cu domnul profesor am avut o discuție. Noi avem o realitate. Ne place… sau nu. Noi avem o realitate. Noi avem cetățenii care cred într-o confesiune, alții care cred în altă confesiune”, spune Igor Grosu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Vasile Șoimaru declarase la sfârșitul lunii august că Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, ar putea fi interzisă în Republica Moldova în această toamnă, după modelul Ucrainei.

Ulterior, PAS puncta că se distanțează de declarațiile deputatului Vasile Șoimaru privind Mitropolia Moldovei, iar Maia Sandu a calmat spiritele și a oferit asigurări că „nu există nicio amenințare nici pentru Mitropolia Moldovei, nici pentru cea a Basarabiei”.

Deputatul Șoimaru, după ce PAS s-a disociat de declarația pe care a făcut-o: Am suportat câteva lovituri politice…

Articolul VIDEO Deputatul Șoimaru, certat după declarația legată de Mitropolia Moldovei. Grosu: Am avut discuții apare prima dată în Realitatea.md.