Sari la conținut

Gheorghe Spînu a debutat la Jocurile Paralimpice. S-a clasat pe locul opt la proba de aruncare a greutății

  • de

Para-atletul moldovean Gheorghe Spînu s-a clasat pe locul 8 la proba de aruncare a greutății la Jocurile Paralimpice de la Paris, cu un rezultat de 9.62 metri, cel mai bun din cariera sa. Gheorghe participă pentru prima dată la competițiile paralimpice.

„Este cel mai bun rezultat pe care Gheorghe l-a demonstrat până acum de-a lungul carierei sale. Ținând cont de faptul că Gheorghe a început să practice atletismul în urmă cu mai puțin de un an, progresul său a fost cu adevărat lăudabil”, transmite Comitetul Paralimpic al Republicii Moldova.

Medalia de aur în această probă și categorie sportivă a fost câștigată de Khusniddin Norbekov din Uzbekistan, cu un rezultat de 16.82 metri.

Argentinianul Hernan Emanuel Urra a obținut medalia de argint, înregistrând rezultatul de 16.11 metri și iranianul Seyed Aliasghar Javanmardi, care și-a adjudecat medalia de bronz, cu un rezultat de 15.84 metri.

Jocurile Paralimpice de la Paris au loc în perioada 28 august – 8 septembrie.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Gheorghe Spînu a debutat la Jocurile Paralimpice. S-a clasat pe locul opt la proba de aruncare a greutății apare prima dată în Realitatea.md.