Sari la conținut

VIDEO Mihai Popșoi: Funcționarii din Moldova vor învăța din experiența colegilor maghiari

  • de

Funcționarii din Moldova vor învăța din experiența colegilor maghiari. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe de la al Moldovei, Mihai Popșoi, urmare a vizitei omologului său maghiar, Peter Szijjártó.

Oficialul moldovean a punctat că dialogul bilateral între cele două state este dinamic. El a mai menționat că urmează și alte două vizite de instruire, a specialiștilor de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și a celor de la Serviciul Vamal în Ungaria.

„Dialogul nostru bilateral a cunoscut o dinamică ascendentă, de la începutul acestui an. (…) Această dinamică deschide noi perspective în colaborarea noastră bilaterală. În context, aș vrea să menționez că sunt întreprinși pași privind schimbul de cunoștințe în procesul de aderare la UE. Până la finele anului curent, vor fi organizate cel puțin trei vizite de instruire. Chiar săptămâna viitoare, peste 30 de reprezentanți ai administrației publice locale vor merge în Ungaria”, a anunțat Mihai Popșoi.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Șeful diplomației ungare a precizat că administrația de la Budapesta este preocupată de ordinea mondială și crearea unui nou avânt pentru Uniunea Europeană, iar extinderea comunității îi va aduce beneficii.

„Facem tot posibilul și oferim tot sprijinul, încât și Republica Moldova să poată adera cât mai rapid la Uniunea Europeană. (…) Cred că în acest proces experiența și profesionalismul înseamnă o valoare însemnată”, a punctat Szijjártó.

Șeful diplomației maghiare Péter Szijjártó se află pe 6 septembrie într-o vizită oficială în Republica Moldova. Oficialul are programate cu președinta Maia Sandu și ministrul Economiei Dumitru Alaiba.

Articolul VIDEO Mihai Popșoi: Funcționarii din Moldova vor învăța din experiența colegilor maghiari apare prima dată în Realitatea.md.