Sari la conținut

Victor Nistorică, administratorul Brutăriei Bardar: Vreau să putem realiza în Moldova, tot ce căutăm în UE

  • de

Îmi doresc ca toate lucrurile pentru care mergem în Uniunea Europeană să le putem realiza și acasă, în Republica Moldova. O spune Victor Nistorică, administratorul Brutăriei Bardar din raionul Ialoveni, o afacere de succes în țara noastră a căror produse pot fi găsite pe rafturile a peste 150 de magazine din România. Compania urmează să exporte plăcinte proaspete, prăjituri, torturi, cozonaci în Germania, Irlanda și chiar Israel, transmite IPN.

Afacerea a luat naștere în 2000, în localitatea cu același nume – Bardar, aflată la 15 kilometri de Chișinău. Victor Nistorică spune că a fost de nenumărate ori în UE și i-a plăcut mult.

„În UE m-a impresionat civilizația, cât de ușor se circulă, cât de ușor se comunică, cât de accesibile sunt produsele și serviciile, și cât de bine este organizată infrastructura. Oamenii se simt liberi, pot călători oriunde și lucra fără discriminare”, afirmă administratorul companiei.

Într-un scurt interviu video, realizat în contextul unei campanii de informare și educație electorală privind integrarea europeană a Moldovei, Nistorică a vorbit inclusiv despre așteptările sale de la Uniunea Europeană.

„Vrem să ducem produsele noastre tradiționale în UE, se găsesc mai greu acolo, unde conaționalii noștri au nevoie de ele. Îmi doresc un standard de viață mai înalt, securitate și servicii medicale la nivel european, pentru ca lucrurile pe care le facem acum în UE să le putem realiza acasă”, mai adaugă antreprenorul.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În viitor, antreprenorul vrea să vadă Moldova o țară sigură și primitoare cu o natură frumoasă și o cultură bine păstrată.

„Trebuie să valorificăm aceste oportunități și să primim turiștii cu brațele deschise”, a conchis Nistorică.

Interviul cu Victor Nistorică este al doilea din seria unor mărturii ale antreprenorilor moldoveni, menite să implice mediul de afaceri în susținerea referendumului pentru integrarea europeană care va avea loc pe 20 octombrie 2024.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/_aFLch4wekE” muted=”false”]

Articolul Victor Nistorică, administratorul Brutăriei Bardar: Vreau să putem realiza în Moldova, tot ce căutăm în UE apare prima dată în Realitatea.md.