Sari la conținut

VIDEO Ministrul Mediului invită cetățenii la „Festivalul Pădurilor”: Vor fi multe activități frumoase

  • de

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, invită cetățenii la „Festivalul Pădurilor”, care se va desfășura la Reședința rezidențială de la Condrița, sâmbătă, 14 septembrie 2024. Într-un video publicat pe rețelele sociale, Lazarencu susține că în aceste zile se muncește intensiv pentru ca evenimentul din weekend să bucure oamenii.

Anterior, organizatorii au anunțat că în cadrul festivalului se vor desfășura expoziții interactive, activități și ateliere tematice recreative și distractive, plimbări, vor fi amenajate zone de odihnă, se v organiza un iarmaroc și vor avea loc concerte live. Programul va aborda subiecte precum pădurile, apele, aerul, clima, biodiversitatea, eficiența energetică, utilizarea rațională a resurselor, gestionarea deșeurilor și multe altele. Scopul evenimentului este să adune împreună oameni cu atitudine față de mediu, să informeze, să inspire și să celebreze frumusețea și bogăția pe care ni le oferă pădurile.

Participarea la festival va fi gratuită, însă publicul va avea opțiunea să contribuie financiar la procurarea puieților pentru plantări, prin achiziționarea unor bilete speciale.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Festivalul Pădurilor face parte din Programul Național de Împădurire, sub egida Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, demarat în anul 2023. Evenimentul este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Societatea Ecologică „Biotica”, cu sprijinul Suediei, în parteneriat cu Aparatul Președintelui Republicii Moldova și Ministerul Mediului și face parte din Programul Național de Împădurire.

Amintim că, Maia Sandu, după preluarea mandatului de șefă de stat, a declarat că nu va locui în reședința de la Condrița, invocând că asemenea decizie ar genera cheltuieli mari. Deși anterior susținea că ar vrea să o transforme în centru cultural, mai târziu președinta puncta că investițiile necesare sunt prea mari. După începutul războiului din Ucraina, complexul a găzduit o perioadă refugiați, apoi a rămas din nou pustiu.

Articolul VIDEO Ministrul Mediului invită cetățenii la „Festivalul Pădurilor”: Vor fi multe activități frumoase apare prima dată în Realitatea.md.