Sari la conținut

Se alocă circa 70 de milioane pentru servicii sociale. Alexei Buzu anunță cine vor fi beneficiarii

  • de

Autoritățile alocă circa 70 de milioane de lei pentru servicii specializate în centre sociale. Anunțul a fost făcut de ministrul Protecției Sociale, Alexei Buzu, care a precizat că aproximativ 45 de instituții de acest tip vor beneficia de mijloacele financiare.

Potrivit oficialului, 93 de centre sociale se prestează 136 de servicii pentru 2420 de beneficiari. Este vorba despre servicii destinate copiilor separați de părinți sau care au suportat violență, persoanelor cu nevoi speciale, femeilor abuzate. Din 93 de centre, resursele vor ajunge la circa jumătate dintre ele

„Din 93 de centre, vom mobiliza aceste resurse pentru 45 dintre ele, aproximativ jumătate din rețeaua de centre pe care le gestionăm în cadrul reformei „Restart”. Vrem să avem intervenții în infrastructură, să îmbunătățim condițiile de prestare a acestor servicii și să extindem capacitatea, pentru a crea servicii noi și a extinde numărul de beneficiari”, a declarat Alexei Buzu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Se estimează că peste un an numărul de servicii se va dubla, iar cel al beneficiarilor va fi cu 25% mai mare.  De asemenea, serviciul de echipă mobilă va fi extinsă, pentru a oferi sprijin în special copiilor cu dizabilități severe. Circa 900 de persoane vor beneficia de ajutorul specialiștilor, care se vor deplasa la domiciliul lor din orice raion al țării și le vor oferi reabilitare, recuperare și integrare în comunitate. În acest scop se vor aloca aproximativ 5 milioane de lei.

Alte 15 milioane de lei vor fi destinate serviciului social de îngrijire la domiciliu în toate raioanele țării. Aproximativ 13.200 de beneficiari primesc ajutor pentru a-și asigura hrana, igiena personală și curățenia.

Articolul Se alocă circa 70 de milioane pentru servicii sociale. Alexei Buzu anunță cine vor fi beneficiarii apare prima dată în Realitatea.md.