Sari la conținut

81 de școli profesionale din Republica Moldova vor utiliza catalogul electronic. De când?

  • de

Începând cu anul de studii 2024-2025, în 81 de școli profesionale din țară, inclusiv 8 private, va fi utilizat catalogul electronic. În acest sens, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a aprobat un ordin.

„Introducerea catalogului electronic se face cu scopul îmbunătățirii și modernizării  procesului de gestionare și evidență a activităților școlare, precum și a asigurării eficienței și transparenței procesului educațional. Astfel, datele vor fi accesibile pentru elevi și profesori, care vor putea urmări, în timp real, informațiile despre performanțele școlare ale copiilor lor”, a menționat Galina Rusu, secretarul de stat al MEC.

Totodată, pentru o mai bună tranziție la introducerea computerizată a datelor a fost elaborat Ghidul utilizatorului, datorită căruia profesorii și administratorii sunt îndrumați în vederea utilizării catalogului electronic.

Potrivit sursei citate, cadrele didactice din aceste instituții au beneficiat de instruiri cum să gestioneze informațiile prin intermediul acestui instrument digital.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul 81 de școli profesionale din Republica Moldova vor utiliza catalogul electronic. De când? apare prima dată în Realitatea.md.