Sari la conținut

Oleg Ozerov – noul ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova. Cine este el

  • de

Oleg Ozerov este noul ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova. Acesta are statut diplomatic de trimis extraordinar și plenipotențiar de rangul II, iar până la desemnare a fost ambasador pentru misiuni speciale și șef al Secretariatului Forumului Economic Rusia-Africa, funcție deținută din luna mai 2020, transmite IPN.

Oleg Ozerov s-a născut în anul 1958 și a absolvit Institutul de Relații Internaționale din Moscova. Din anul 1981 lucrează în serviciul diplomatic și a deținut mai multe funcții în cadrul aparatului central al Ministerului rus de Externe. De asemenea, Ozervov a fost trimis în misiune în țări ca Siria, Tunis și Franța.

Potrivit sursei citate, în perioada anilor 2001-2005, a fost consilier superior, șef al Departamentului Orientului Mijlociu și Africii de Nord al Ministerului de Externe, iar în aprilie 2005 a fost numit director adjunct al Departamentului Orientului Mijlociu și Africii de Nord. În februarie 2010 este numit în funcția de ambasador al Federației Ruse în Regatul Arabiei Saudite, iar din mai 2020 – ambasador pentru misiuni speciale și șef al Secretariatului Forumului Economic Rusia-Africa.

Ambasadorul cunoaște limbile franceză, arabă și engleză.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că astăzi, 10 septembrie, Oleg Vasnețov a fost rechemat din funcția de Ambasador al Rusiei în Republica Moldova. Locul lui Vasnețov a fost ocupat de Ozerov.

DOC Oleg Vasnețov – revocat din funcția de ambasador al Rusiei în Moldova. Cine îi ia locul?

Articolul Oleg Ozerov – noul ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova. Cine este el apare prima dată în Realitatea.md.