Sari la conținut

VIDEO Unul din cele mai mari atacuri ucrainene: Kievul a lovit teritoriul Moscovei și regiuni din Rusia cu 144 de drone

  • de

Ucraina a desfășurat un atac amplu cu drone asupra mai multor regiuni din Rusia, în noaptea de luni spre marți. Printre zonele vizate se numără Bryansk, Moscova, Tula, Kaluga, Belgorod, Kursk, Oryol, Voronezh și Krasnodar Krai. Ministerul rus al Apărării a afirmat că a interceptat 144 de drone ucrainene, ceea ce ar putea reprezenta cel mai semnificativ atac din timpul conflictului, transmite Kyiv Independent, potrivit antena3.ro.

Ministerul a detaliat că cele mai multe drone, respectiv 72, au fost doborâte în regiunea Bryansk, urmate de Moscova (20) și Kursk (14).

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrey Vorobyov, a raportat moartea unei femei de 46 de ani și rănirea altor trei civili în atacul din orașul Ramenskoye, situat la 46 de kilometri sud-est de capitală. Deocamdată, Ucraina nu a oferit comentarii cu privire la acest incident.

Locuitorii din Bryansk au postat pe rețelele sociale videoclipuri cu explozii în jurul orei 12:30, ora locală.

În timpul nopții, primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a susținut că drone care se îndreptau spre capitală au fost doborâte deasupra regiunii. Sobyanin a transmis că serviciile de urgență intervin la un incendiu la etajele 11 și 12 ale unei clădiri rezidențiale din Ramenskoye.

Resturi de drone au fost de asemenea descoperite lângă Aeroportul Internațional Jukovsky, la aproximativ 36 de kilometri sud-est de Moscova. Din cauza atacului, peste 30 de zboruri internaționale și interne programate între orele 12:00 și 7:00 au fost amânate pe aeroportul Vnukovo, iar Aeroportul Domodedovo din regiunea Moscovei a fost închis în zorii zilei de 10 septembrie.

În Tula, două drone au fost doborâte, iar resturile s-au prăbușit asupra unei instalații energetice, fără a provoca răni sau întreruperi în alimentarea cu energie electrică, conform rapoartelor presei ruse de stat.

În ultimele luni, forțele ucrainene au crescut frecvența atacurilor asupra țintelor din Rusia, vizând în special instalațiile petroliere și militare. De asemenea, pe 1 septembrie, zeci de drone au fost lansate împotriva mai multor regiuni rusești, Rusia susținând că a interceptat 158 de drone.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul VIDEO Unul din cele mai mari atacuri ucrainene: Kievul a lovit teritoriul Moscovei și regiuni din Rusia cu 144 de drone apare prima dată în Realitatea.md.