Sari la conținut

Aprobat la Guvern: Se instituie monopol fiscal la Energocom și Moldelectrica

  • de

Guvernul a atribuit statut de monopol fiscal Societății pe Acțiuni „Energocom” și Întreprinderii de Stat „Moldelectrica”. Astfel autoritățile își propun să instituie un mecanism prin care statul va dispune intervenție în relațiile economice cu administrația Centrale de la Cuciurgan.

Miniștrii consideră că astfel vor minimiza riscurile legate de aprovizionare și de costurile energiei, întrucât acestea afectează direct economia și costurile tuturor produselor și serviciilor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Per general sunt propuse reglementări și mecanisme menite să asigure o funcționare mai eficientă și mai stabilă a pieței de energie electrică din Republica Moldova în contextul unor situații de urgență, care să ofere soluții pentru a menține echilibrul între consum și capacitatea de generare de energie electrică”, transmit responsabilii de la Ministerul Economiei.

Atribuirea statutului de monopol fiscal va reprezenta o măsură temporară, până când vor fi reluate achizițiile de energie electrică în baza procedurii standard, pe bază de licitații.

Articolul Aprobat la Guvern: Se instituie monopol fiscal la Energocom și Moldelectrica apare prima dată în Realitatea.md.