Sari la conținut

Încă o lovitură pentru „Șansa” lui Șor. I-ar putea fi retras dreptul de a participa la referendum

  • de

Partidului „Șansă”, asociat cu politicianul Ilan Șor, i-ar putea fi retras dreptul de a participa la referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană. Conform surselor redacției Realitatea, se întâmplă după o decizie a Curții de Apel Bălți, care a limitat activitatea formațiunii pentru trei luni.

Decizia este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție. Concomitent, Comisia Electorală Centrală (CEC) a inclus pe ordinea de zi a ședinței de pe 12 septembrie decizia privind revocarea înregistrării partidului la scrutin.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Limitarea activității partidului „Șansă” se discută încă de la sfârșitul lunii august. Atunci, decizia a fost adoptată de către Judecătoria Bălți, însă formațiunea a depus recurs la Curtea de Apel Bălți.

Partidul „Șansă” a fost înregistrat de CEC în calitate de participant la referendum pe 7 septembrie 2024. Membrii Comisiei notau în decizie că documentul poate fi revocat, „în cazul emiterii deciziei judecătorești executorii privind limitarea activității solicitantului”.

Articolul Încă o lovitură pentru „Șansa” lui Șor. I-ar putea fi retras dreptul de a participa la referendum apare prima dată în Realitatea.md.