Sari la conținut

Noua statuie a Reginei Elisabeta a II-a creează controverse în Irlanda de Nord: „Ceva nu este în regulă”

  • de

O nouă statuie dedicată vieții Reginei Elisabeta a II-a a generat recenzii mixte din partea publicului, care a menționat că nu are un aspect „prea plăcut”. Această sculptură controversată a fost realizată de artistul Anto Brennan, originar din nordul Belfastului, cunoscut pentru seturile sale de șah ce ilustrează figuri politice proeminente din Irlanda de Nord. Statuia a fost dezvelită sâmbătă în grădina castelului Antrim, conform unei informații publicate de Daily Mail, preluate de adevarul.ro.

Comentariile la o postare pe Facebook care anunța sculptura au fost dezactivate după o avalanșă de remarci batjocoritoare – o persoană spunând că regina seamănă mai degrabă cu doamna Doubtfire din comedia din 1993 cu Robin Williams.

Propunerea pentru această sculptură, care o înfățișează pe regretata regină alături de corgisul ei, a fost avansată în ianuarie 2023, adăugându-se astfel la chipul prințului Philip, care se află deja în grădină.

„Este o chestiune de gust personal, fiecare are propria opinie, dar ceea ce reprezintă sculptura este ceea ce este important”, a declarat viceprimarul din Antrim și Newtownabbey, Paul Dunlop.

Un comentator îndrăzneț a spus: „Cel puțin câinii arată bine”, iar altul a glumit: „Cred că trebuie să cereți banii înapoi [retailerului online redus] Temu”.

Cu toate acestea, o persoană a venit în apărarea artistului și a spus: „Ce păcat că oamenii pot găsi doar defecte în acestea, dar nu se gândesc la timpul și efortul pe care acest tip le-a depus pentru a le realiza”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Noua statuie a Reginei Elisabeta a II-a creează controverse în Irlanda de Nord: „Ceva nu este în regulă” apare prima dată în Realitatea.md.