Sari la conținut

Problema lui Dodon cu LGBT, soluționată de Poliție? Ex-președintele a fost citat și este acuzat de instigare la ură

  • de

Liderul socialist Igor Dodon susține că a fost citat la Poliție. Potrivit lui, se întâmplă după o plângere a centrului Genderdoc-M, reprezentanții căruia îl acuză de instigare la ură.

Potrivit lui Dodon, comunitatea LGBT a rămas indignată de faptul că socialistul și-a asumat drept angajament electoral expresia „nu vom permite implementarea propagandei LGBT în școli și în Chișinău, deoarece acest lucru este inacceptabil atât pentru majoritatea cadrelor didactice, cât și pentru părinții și familiile care au copii la școală”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Anume această promisiune, după părerea Genderdoc-M reprezintă instigare la ură, și tot după părerea lor cade sub incidența Codului Contravențional și Codului Penal (instigarea la acțiuni violente pe motive de prejudecată), invocând faptul că nu există cercetări sau studii care să demonstreze că societatea, profesorii, părinții, copiii ar fi deranjați de propagarea LQBT în școli. (…)

Neacceptarea propagandei LGBT în școli, reprezintă poziția mea în calitate de cetățean și tată, întotdeauna am militat pentru păstrarea tradițiilor sănătoase și voi susține în continuare această cauză, spre deosebire de Maia Sandu și membrii PAS, care pentru a menține puterea sunt gata să accepte o agendă străină, periculoasă pentru societatea noastră”, afirmă fostul șef de stat.

Redacția Realitatea a solicitat oamenilor legii detalii cu referire la plângerea depusă împotriva lui Dodon și citarea politicianului. Revenim cu alte informații la subiect.

Articolul Problema lui Dodon cu LGBT, soluționată de Poliție? Ex-președintele a fost citat și este acuzat de instigare la ură apare prima dată în Realitatea.md.