Sari la conținut

VIDEO Mai poate fi stârnită diaspora să stea în rând la vot ca în 2016? Răspunsul sincer al Maiei Sandu

  • de

Președinta Maia Sandu a fost întrebată, la podcastul jurnalistei Nata Albot „Mulțumesc pentru întrebare”, dacă mai crede că poate stârni diaspora să stea în rând la vot în 2024, la fel cum a făcut-o în 2016. Interviul a fost publicat pe YouTube miercuri seara, 11 septembrie curent.

„E greu. Oamenii au așteptări, că în 4 ani toate lucrurile se vor transforma și eu nu vreau să vin cu justificări, chiar dacă a fost greu. Dar e firesc să existe că pentru anumiți oameni așteptările să nu fie îndeplinite pe deplin. Noi oricum comunicăm și le vorbim despre ce am făcut și ce vrem să facem mai departe. Eu sunt încurajată de faptul că moldovenii din diasporă se interesează de Moldova, indiferent dacă le place de Maia Sandu sau nu. Asta înseamnă că ei nu au rupt legătură și undeva se gândesc să revină”, a răspuns șefa statului.

„Cu foarte mulți oameni cu care am vorbit se gândesc să revină. Eu cred că în momentul în care vom reuși să avem o masă critică de îmbunătățiri pe toate domeniile, vom putea vorbi despre o revenire serioasă. Și bineînțeles trebuie să se încheie acest război, pentru că războiul este un impediment care-i ține pe oameni departe de casă”, a mai adăugat Maia Sandu.

Amintim că, în acest an, se încheie mandatul Maiei Sandu și ea și-a anunțat candidatura pentru încă unul. Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 20 octombrie. În aceeași zi, se va desfășura referendumul constituțional privind aderarea Republicii Moldova la UE.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Alegeri 2024: Grupul de inițiativă care o susține pe Maia Sandu a dus listele de subscripție la CEC

Articolul VIDEO Mai poate fi stârnită diaspora să stea în rând la vot ca în 2016? Răspunsul sincer al Maiei Sandu apare prima dată în Realitatea.md.