Sari la conținut

Ascensoarele din Ungheni au fost oprite pentru verificări, după ce un copil de doi ani a căzut în gol

  • de

În municipiul Ungheni a fost creat un grup de intervenție care va verifica siguranța sistemelor tuturor ascensoarelor din oraș. Acestea vor fi oprite temporar și vor fi repornite doar în cazul în care vor corespunde standardelor de securitate, transmite IPN. Măsura a fost luată de către administrația publică locală după ce un copil de doi ani a căzut în golul unui ascensor de la etajul șase a unui bloc de locuit.

După cazul șocant, primarul municipiului Vitalie Vrabie, a convocat ședința Comisiei situații excepționale pentru a stabili măsurile ce se impun. De asemenea, a fost pornită și o anchetă internă pentru elucidarea circumstanțelor producerii accidentului.

Potrivit sursei citate, verificările dispuse vor dura 3-4 zile.

„Stimați ungheneni, ascensorul este un echipament cu risc sporit și, în cazul în care nu sunt respectate regulile elementare de utilizare a acestuia, consecințele pot fi nefaste. Mă adresez tuturor locatarilor blocurilor multietajate: respectați regulile de comportament și utilizare a ascensoarelor”, a declarat edilul.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că miercuri, 11 septembrie, un copil de doi ani din Ungheni a ajuns în stare gravă la spital, după ce a căzut în golul unui ascensor de la etajul șase a unui bloc de locuit.

Caz ȘOCANT la Ungheni: Un copil de doi ani a căzut în golul unui ascensor. Se află în stare gravă

Articolul Ascensoarele din Ungheni au fost oprite pentru verificări, după ce un copil de doi ani a căzut în gol apare prima dată în Realitatea.md.