Sari la conținut

Guvernul a aprobat. „Cartea Verde”, disponibilă și în format digital din noiembrie

  • de

Certificatul de asigurare „Cartea Verde” apare și în format digital. Potrivit Ministerului Finanțelor, proiectul de hotărâre a fost aprobat miercuri, 11 septembrie de către Guvern.

Modificarea va intra în vigoare din 1 noiembrie 2024.

„Hotărârea Guvernului cu privire la aprobarea Conceptului tehnic al Sistemului informațional automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, se completează cu prevederi noi aferente introducerii noțiunii de portal rca.bnm.md, în vederea creării premiselor inclusiv pentru emiterea certificatului de asigurare ”Carte Verde” în formatul negru pe alb și ulterior digitalizarea acestuia”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Finanțelor.

Banca Națională a Moldovei, Comisia Națională a Pieței Financiare și Biroul Național al Asigurătorilor de Autovehicule vor elabora mecanismele și soluțiile necesare pentru digitalizarea și emiterea în versiune electronică.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Guvernul a aprobat. „Cartea Verde”, disponibilă și în format digital din noiembrie apare prima dată în Realitatea.md.