Sari la conținut

Maia Sandu intră oficial în campania electorală. CEC a înregistrat-o la prezidențiale

  • de

Maia Sandu intră oficial în cursa electorală. Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat oficial candidata la alegerile prezidențiale de pe 20 octombrie 2024.

Echipa care a colectat semnăturile a depus dosarul la CEC pe 6 septembrie 2024, inclusiv listele de subscripție. Politiciana a fost susținută în campania electorală de Partidul Acțiune și Solidaritate.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că, reprezentanții CEC au înregistrat 13 grupuri de inițiativă privind susținerea potențialilor candidați pentru funcția de șef al statului. Primul candidat înscris în cursa electorală a devenit Alexandr Stoianoglo.

Reanto Usatîi a mers pe 12 septembrie la CEC, pentru a depune listele de subscripție. Actualmente, echipele care îi susțin pe Ion Chicu, Octavian Țîcu, Tudor Ulianovschi, Irina Vlah, Igor Munteanu, Victoria Furtună, Andrei Năstase, Natalia Morari, Vasile Tarlev și Alexandru Arseni adună semnături pentru ca aceștia să poată fi înscriși în cursa electorală. Procedura se poate desfășura până pe 20 septembrie 2024 – dată limită când documentele pot fi depuse la Comisia Electorală Centrală.

Articolul Maia Sandu intră oficial în campania electorală. CEC a înregistrat-o la prezidențiale apare prima dată în Realitatea.md.