Sari la conținut

VIDEO A urcat beat la volan și acum riscă 3 ani de închisoare: Primul șofer reținut după modificarea legii

  • de

Un șofer a fost reținut pentru 72 de ore, după ce a fost prins în stare de ebrietate la volan. Totul s-a întâmplat miercuri seara, 11 septernbrie, pe strada Independenței din comuna Băcioi.

„Ieri, în jurul orei 10:50, pe strada Independenței din comuna Băcioi, polițiștii au observat și stopat șoferul unui Nissan, care se deplasa neuniform. Acesta a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a arătat o concentrație de 1,03 mg/l vapori de alcool în aerul expirat”, transmite Poliția Republicii Moldova.

Ulterior, autovehiculul a fost ridicat și dus la parcarea specială, iar șoferul a fost escortat la Inspectoratul de Poliție Botanica pentru documentare.

Potivit Poliției, acesta va fi sancționat conform noilor prevederi din Codul Penal și anume riscă o amendă de la 75.000 la 125.000 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Sancțiunea este aplicată de instanța de judecată.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că începând cu 7 septembrie 2024 au fost modificate sancțiunile privind conducerea mijlocului de transport cu depășirea limitelor de alcool admisibile sau în stare de ebrietate produsă de alte substanțe.

Articolul VIDEO A urcat beat la volan și acum riscă 3 ani de închisoare: Primul șofer reținut după modificarea legii apare prima dată în Realitatea.md.