Sari la conținut

Mai puține ședințe în plen. Urmează referendum! Grosu: Nu ține de cariera unui politician, ci de soarta moldovenilor

  • de

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a recunoscut că urmează mai puține ședințe în plen în sesiunea de toamnă, pentru că urmează să fie prezent el și colegii săi de partid în comunități. Este vorba de o perioadă politico-electorală în legătură cu referendumul constituțional privind aderarea Republicii Moldova la UE. Mai multe detalii a dat la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, ediția de vineri seara, 13 septembrie curent, imediat după prima ședință a deputaților.

„Noi o să mai avem ședințe, dar o să ne întrunim la necesitate. Acum trebuie să ne concentrăm pe acest exercițiu electoral, care transcende… nu este vorba despre actori politici, este mai mult decât atât, este un moment important (mă refer la referendum) pentru soarta cetățenilor acestei țări. Nu ține de cariera unui politician sau de soarta unui partid”, a declarat speakerul.

Totuși, în această sesiune, există o serie de subiecte care fie așteaptă să fie aprobate în prima lectură, fie deja în cea finală. Este vorba de: Codul Parlamentului, aproximarea legislației la cea a UE, proiecte de lege privind mediul, datele cu caracter personal, proiecte de lege sociale, dar și legea bugetului.

Amintim că referendum va avea loc pe 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Mai puține ședințe în plen. Urmează referendum! Grosu: Nu ține de cariera unui politician, ci de soarta moldovenilor apare prima dată în Realitatea.md.