Sari la conținut

MAN vrea să participe la referendumul privind aderarea la UE! Partidul a depus actele de înregistrare la CEC

  • de

Mișcarea Alternativa Națională (MAN) vrea să participe la referendumul privind integrarea europeană. Reprezentanții formațiunii au depus actele de înregistrare la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Membrii MAN vor opta pentru susținerea integrării europene a Moldovei și intenționează să desfășoare campanii de informare despre referendum și importanța participării la vot, transmit membrii partidului.

„Integrarea Europeană nu aparține unei persoane sau unui partid anume, ci poporului Republicii Moldova.
Partidul Mișcarea Alternativa Națională a declarat că acest deziderat trebuie să fie o idee națională, nu un instrument folosit în scopuri înguste de partid. Moldovenii s-au maturizat politic de mult timp și au dreptul să cunoască adevărul și să facă alegerea corectă. Știm că mulți sunt nemulțumiți de modul în care este guvernată țara astăzi, dar dezamăgirea nu trebuie să ne lase indiferenți. Trebuie să continuăm să schimbăm lucrurile.

Lucrurile mari pot fi valorificate și extinse la nivel național cu susținerea partenerilor din UE, așa cum am realizat la Chișinău în ultima perioadă”, a declarat liderul MAN, Ion Ceban.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Actualmente, sunt 9 participanți pe care CEC i-a înregistrat deja la referendum. Coaliția Unitate și Bunăstare (CUB), Blocul Împreună și Partidul Acțiuni și Solidaritate (PAS), „Respect Moldova”, Alianța Liberalilor Democrați Europeni (ALDE) și Partidul Verde Ecologist vor susține opțiunea „Da”, iar comuniștii, „Renaștere” și „Șansă” vor fi opta pentru „Nu”.

În privința partidului „Șansă” există probabilitatea ca decizia de înregistrare să fie revocată, după ce judecătorii au decis limitarea activității formațiunii pentru trei luni.

Articolul MAN vrea să participe la referendumul privind aderarea la UE! Partidul a depus actele de înregistrare la CEC apare prima dată în Realitatea.md.