Sari la conținut

„UTM se află în aceste zile în straie de sărbătoare”. Instituția împlinește 60 de ani de la fondare

  • de

Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) sărbătorește astăzi, 13 septembrie, 60 de ani de la fondare. Cu aceast prilej, instituția va fi vizitată de înalți demnitari din țara noastră și România.

„UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei se află în aceste zile în straie de sărbătoare. În contextul evenimentelor dedicate celei de-a 60-a aniversări de la fondare, suita festivităților va continua cu activități menite să pună în valoare și să contribuie la dezvoltarea în continuare a învățământului superior tehnic-ingineresc și agricol din R. Moldova”, transmite instituția.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Universitatea Tehnică a Moldovei a fost fondată în anul 1964, cu denumirea iniţială „Institutul Politehnic din Chişinău”, în baza unor specialităţi inginereşti şi economice transferate de la Universitatea de Stat din Moldova.

În prezent, UTM are un contingent de 11 500 de studenţi care îşi fac studiile la circa 150 de specialităţi şi specializări, în cadrul a 11 facultăţi: „Energetică și Inginerie Electrică”, „Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi”, „Calculatoare, Informatică şi Microelectronică”, „Electronică și Telecomunicații”, „Tehnologia Alimentelor”, „Design”, „Construcții, Geodezie şi Cadastru”, „Urbanism şi Arhitectură”, „Inginerie Economică şi Business”, „Medicină Veterinară”, „Științe Agricole și Silvice”. În cei 59 de ani de existenţă au fost pregătiţi  specialişti dintre care 85% dintre ei sunt angajați în câmpul muncii.

Articolul „UTM se află în aceste zile în straie de sărbătoare”. Instituția împlinește 60 de ani de la fondare apare prima dată în Realitatea.md.