Sari la conținut

Atenție! Se prevăd ploi torențiale și condiții meteorologice extreme în Chișinău

  • de

Meteorologii au emis o avertizare de ploi torențiale foarte puternice pentru următoarele zile. În această dimineață, ploile abundente au început deja în Chișinău, iar echipele de intervenție sunt în teren pentru a gestiona situația.

„În țara vecină în unele localități din cauza intemperiilor sunt și decese. Ploile abundente au început în această dimineață și la Chișinău, iar echipele de intervenție sunt în teren de serviciu. În această după-amiază, se așteaptă condiții meteorologice extreme anunță meteorologii. Atenționăm cetățenii să fie extrem de prudenți”, anunță municipalitatea.

Pentru siguranța publică, anumite străzi din capitală ar putea fi închise, iar circulația unor unități de transport va fi redirecționată sau suspendată temporar. Avertizarea include ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, fiind valabilă pentru întreg teritoriul țării.

În acest context, Primăria Chișinău face apel la cetățeni să fie atenți când se află în afara locuinței și să-și supravegheze copiii minori pentru a preveni eventualele pericole. De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să nu părăsească locuințele pe perioada căderii precipitațiilor dacă nu este absolut necesar.

Pentru a preveni incidente, se recomandă evitarea arborilor bătrâni și parcarea automobilelor departe de aceștia. Serviciile municipale sunt pregătite să intervină în caz de necesitate.

În cazul înregistrării situațiilor problematice, locuitorii sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal la numerele de telefon (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Atenție! Se prevăd ploi torențiale și condiții meteorologice extreme în Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.