Sari la conținut

6 persoane au murit în urma inundațiilor catastrofale din Galați. Câteva drumuri au fost închise

  • de

Șase persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați, în acest weekend. Apa a înghițit mașini și animale, iar salvatorii au avut misiuni dificile. Oamenii au fost salvați din mijlocul apelor cu ajutorul excavatoarelor, transmite Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, circulația rutieră este oprită pe DN 25 în dimineața zilei de luni, 16 septembrie, între localităţile Vameş şi Tudor Vladimirescu, în judeţul Galaţi, din cauza precipitaţiilor abundente din ultima perioadă. De asemenea, în judeţul Galaţi mai sunt închise două tronsoane de drumuri judeţene.

În judeţul Arad, din cauza aluviunilor aduse pe carosabil, traficul auto se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliţiei, pe DN 7, în zona localităţii Lipova.

Înainte de a porni la drum, poliţiştii sfătuiesc şoferii să se informeze cu privire la condiţiile meteorologice şi la restricţiile de trafic instituite, să nu pătrundă pe tronsoanele de drum închise, să-şi planifice rute alternative şi să acorde atenţie sporită tuturor manevrelor din timpul deplasărilor.

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au început să evalueze pagubele din gospodăriile afectate de inundaţii în ultima perioadă.

Conform unui comunicat de presă al MAI transmis duminică dimineaţă, 15 septembrie, în ultimele 24 de ore, au fost afectate 28 localităţi din 7 judeţe (Argeş, Bacău, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Timiş şi Vaslui), unde s-a intervenit pentru salvarea a 320 persoane. De asemenea, au fost afectate parţial sau total peste 5.000 de gospodării şi peste 15.000 persoane.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că în weekend, ciclonul „Boris” a făcut prăpăd în România, cât și în Republica Moldova. Zeci de gospodării și străzi au fost inundate, iar mai multe drumuri au fost deteriorate.

Articolul 6 persoane au murit în urma inundațiilor catastrofale din Galați. Câteva drumuri au fost închise apare prima dată în Realitatea.md.