Sari la conținut

O companie din Columbia cere statului să anuleze înregistrarea mărcii Coca-Cola. Motivul: Vrea să protejeze o frunză

  • de

O companie din Columbia cere autorităților să anuleze înregistrarea mărcii Coca-Cola, invocând faptul că vrea să protejeze frunza de coca. Compania Coca Nasa produce băuturi energizante, bere și lichior din produsul vegetal și susține că firma americană comite abuzuri și încalcă drepturile indigenilor.

Mai exact, Coca Nasa susține că gigantul Coca-Cola are o istorie îndelungată de intimidare a unor afaceri mici de a ceda în fața revendicărilor sale, conform hotnews.ro, cu referire la The Wahington Post. Așadar, producătorului american i se cere să respecte cultura, comunitățile și tradițiile locale.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Compania Coca-Cola respectă toate comunitățile și tradițiile lor, precum și legile și reglementările fiecărei țări în care are operațiuni”, a răspuns compania americană, drept reacție.

Coca este cultivată legal în mai multe țări din America de Sud. În forma sa neprelucrată ea nu are aceleași efecte narcotice precum cocaina, la fel cum macul trebuie procesat pentru a produce heroină, notează sursa citată.

Articolul O companie din Columbia cere statului să anuleze înregistrarea mărcii Coca-Cola. Motivul: Vrea să protejeze o frunză apare prima dată în Realitatea.md.