Sari la conținut

VIDEO Ion Chicu depune la CEC listele cu semnături, pentru a candida la prezidențiale. A adunat peste 27.000

  • de

Ion Chicu anunță că grupul său de inițiativă a adunat peste 27.000 de semnături. Politicianul a depus documentele la Comisia Electorală Centrală (CEC), pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la alegerile prezidențiale.

„Avem 27.367 de semnături, peste 27.000 de speranțe ale dumneavoastră. Vreau să vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o”, a declarat liderul Partidului Consolidării și Dezvoltării Moldovei (PDCM) în fața CEC.

Conform legislației în vigoare, membrii Comisiei au la dispoziție șapte zile pentru a verifa pachetul de acte și a înscrie sau a refuza înregistrarea potențialului candidat la alegerile prezidențiale, care urmează pe 20 octombrie 2024. Actualmente, reprezentanții CEC mai procesează dosarele lui Renato Usatîi și Vasile Tarlev, depuse săptămâna trecută.

Alexandr Stoianoglo și Maia Sandu au fost deja înregistrați de CEC în calitate de concurenți electorali.

Amintim că, în total, reprezentanții CEC au înregistrat 13 grupuri de inițiativă pentru susținerea potențialilor concurenți la prezidențiale. Celelalte 8 echipe au timp până pe 20 septembrie 2024, pentru a acumula între 15.000 și 25.000 de semnături și a depune documentele de înregistrare a candidatului la Comisia Electorală Centrală.

Articolul VIDEO Ion Chicu depune la CEC listele cu semnături, pentru a candida la prezidențiale. A adunat peste 27.000 apare prima dată în Realitatea.md.