Sari la conținut

Atenție, moldoveni! Aveți grijă ce site-uri accesați și ce date introduceți

  • de

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a idendificat o nouă tentativă de înșelătorie legată de programul guvernamental „Ajutor la contor”. Autoritățile atenționează cetățenii să nu acceseze linkuri nesigure și să nu ofere nimănui datele cu caracter personal. Responsabilii de la minister au sesizat organele competente și conlucrează cu acestea pentru a identifica persoanele vinovate și a le trage la răspundere.

Potrivit unui comunicat de presă, autorii tentativei de escrocherie au creat o platformă web neautorizată www.compensatii-md.site prin intermediul căreia, în mod indirect, cetățenii sunt induși în eroare să-și completeze datele personale, în scopul prelucrării acestora și a sustragerii mijloacelor financiare.

„Vă îndemnăm să fiți alerți și să nu accesați site-uri nesigure sau necunoscute. Informați-vă doar din surse oficiale, iar în cazul în care aveți îndoieli, contactați autoritățile. Pe pagina Executivului https://gov.md/ro găsiți lista tuturor autorităților administrative centrale și a instituțiilor publice din subordinea Guvernului, cu redirecționare automată la paginile lor web oficiale”, se precizează într-un comunicat de presă, emis de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

De asemenea, reprezentanții ministerului au îndemnat cetățenii să nu ofere informații confidențiale nimănui și să raporteze orice activitate suspectă.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

Articolul Atenție, moldoveni! Aveți grijă ce site-uri accesați și ce date introduceți apare prima dată în Realitatea.md.